Sobota 4. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V areálu pískovny v obci Křenek shořel kamión po té co najel na přívodní kabel k těžebnímu stroji

Krátce po sedmé hodině ranní přijala linka tísňového volání Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje informaci o požáru nákladního vozidla v areálu pískovny Kapa v obci Křenek.

Na místo byly vyslány profesionální jednotky ze stanic Stará Boleslav, Benátky nad Jizerou a Mladá Boleslav a jednotka SDH Všetaty. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že se jedná o požár tahače Iveco s návěsem. Hasiči na likvidaci požáru použili jeden C proud s pěnou.

Lokalizace požáru byla velitelem zásahu ohlášena v 7:40 hodin, o hodinu později byl požár kompletně zlikvidován. Způsobená škoda je 2,5 milionu korun, uchránit se podařilo hodnoty za 100.000 Kč, příčinou vzniku požáru je vznícení pneu vlivem elektrického oblouku.

Při požáru a jeho likvidaci došlo k úniku ropných látek na vodní hladinu rybníka tahač s návěsem stál asi 1 metr od břehu. Do písku a také nějaké množství nafty a motorového oleje dostalo. Mimo ropných produktů se do vody i písku dostala také hasební voda s pěnidlem. Hasiči na vodní hladině rybníka položili norné stěny a čerpadly okysličovali vodu. Na místě jsou také zástupci vodoprávního úřadu.

nprap. Lenka Kostková
tisková mluvčí
HZS Středočeského kraje
Sdílet