Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tragická nehoda v Čeladné

Dvě hasičské jednotky vyjely ve čtvrtek odpoledne k dopravní nehodě Škody Fabie na okraji Čeladné ve směru na Frýdlant nad Ostravicí (okres Frýdek-Místek). Hasiči museli vyprošťovat tělo dvaadvacetiletého řidiče. Spolujezdec vyvázl s lehkým zraněním.

Operační středisko hasičů informoval o nehodě svědek ve čtvrtek krátce před půl třetí odpoledne. Na místo byla vyslána jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice ve Frýdku-Místku a dobrovolní hasiči z Frýdlantu nad Ostravicí.

Po jejich příjezdu na místo nehody ležela fabia na střeše v příkopě. Zdravotníci jim oznámili, že řidič nehodu nepřežil. Hasiči zabezpečili havarované auto před požárem, počkali na zdokumentování nehody a vyprostili zaklíněné tělo mladého řidiče. Pak uklidili okolí nehody a naložili fabii na vozidlo odtahové služby.

Druhý mladý muž byl při vědomí, zraněný rovněž na hlavě, jeho poranění však bylo lehké. Záchranáři jej po ošetření transportovali na traumatologickou ambulanci nemocnice Frýdek-Místek.

Na místo nehody byl rovněž povoláni psychologové záchranné služby a hasičů.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje



-wap-
Sdílet