Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár objektu způsobil škodu za 300 tisíc

Dnes 1. 2. 2008 v 03:04 hodin byl hasičům ohlášen požár objektu u tenisového kurtu v Provodově – Šonově, části Kleny. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Náchoda, dobrovolní hasiči z Nového Města nad Metují a Provodova – Šonova s technickým automobilem a pěti cisternami.

Územní odbor Náchod

V době příjezdu hasičů byl již celý objekt v plamenech a na některých místech v poslední fázi hoření. Stavba o rozměrech 10 × 5 metrů měla čtyři kóje a byla převážně dřevěná. Tři malé dřevěné kóje sloužily jako odpočinkové místnosti s pohovkami a dalším vybavením. Čtvrtá, zděná kóje, sloužila jako sociální zařízení. Požár se hasičům podařilo lokalizovat v 03:30 hodin a uhasit před pátou hodinou ráno. Plameny kompletně zničily celý objekt. Po uhašení požáru na místo nastoupili vyšetřovatelé hasičů a Policie ČR.

Po důkladném prohledání požářiště byly stanoveny tři verze vzniku požáru. Oheň mohla způsobit závada na elektrice, nedbalost nebo úmysl neznámé osoby. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 300 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Foto: Michal Fanta


por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje



-wap-
Sdílet