Pondělí 6. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U Stojčína havaroval osobní vůz, nehoda si vyžádala jedno zranění

Zraněním řidiče osobního vozidla skončila dopravní nehoda na komunikaci u obce Stojčín na Pelhřimovsku. K nehodě vyslalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina jednotku profesionálních hasičů ze stanice Kamenice nad Lipou společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Počátek a Žirovnice.

Nehoda byla na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina ohlášena v 10.30 hod. Podle ohlašovatele se vůz při nehodě přetočil přes střechu a narazil do stromu a skončil mimo komunikaci.

V péči zdravotníků skončil po nehodě řidič vozidla. Po nezbytném ošetření na místě události jej zdravotníci převezli k dalšímu ošetření sanitním vozem do nemocnice.

Zasahující jednotky provedly na vozidle protipožární opatření a zamezily úniku provozních kapalin. Do příjezdu policistů hasiči na pozemní komunikaci řídili dopravu. Provoz v místě byl omezen.

Po zadokumentování dopravní nehody policisty hasiči havarovaný vůz vyprostili zpět na vozovku a naložili na vozidlo odtahové služby. Pár minut po pravém poledni byly následky dopravní nehody odstraněny, vozovka uklizena a jednotky se vrátily zpět na své základny. Příčina, průběh a veškeré okolnosti dopravní nehody jsou předmětem policejního vyšetřování.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet