Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Večerní požár v objektu bývalé školy v Podkopné Lhotě zaměstnal tři jednotky hasičů

Dne 22. 8. 2014 ve 20:40 hodin přijalo operační středisko hasičů ve Zlíně hlášení o požáru střechy objektu bývalé školy v Podkopné Lhotě. K požáru byly vyslány jednotky profesionálních hasičů ze Zlína a dobrovolných hasičů obcí Slušovice a Kašava.

Na místě požáru byli jako první dobrovolní hasiči ze Slušovic. Těsně po nich přijeli hasiči z Kašavy a ze Zlína. Požár byl uhašen do 19 minut od vyhlášení požárního poplachu. Na místě zasahovaly tři cisternové stříkačky hasičů a jeden automobilový žebřík.

Objekt bývalé školy byl zrekonstruován na prostory pohostinství a ubytování. Šíření ohně zabránili pohotoví zaměstnanci pohostinství dvěma práškovými hasicími přístroji před příjezdem požárních jednotek. Tito zaměstnanci i zjistili požár, protože ucítili zápach pálících se plastů. Při pátrání po příčině uviděli kouř, vycházející z půdního prostoru.

Hasiči pomocí termokamery zjistili, že se v objektu nevyskytují další ohniska a kontrolovali teplotu konstrukcí. V současné době provádí společné šetření Policie České republiky a vyšetřovatel hasičů. Během hašení požáru nedošlo k poškození techniky, ani ke zranění osob.

Roman Žemlička
HZS Zlínského kraje
Sdílet