Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Moravskoslezský kraj, opět vítr…

Během pátku a soboty vyjely jednotky hasičů v kraji k 38 událostem. Nejvíce zásahů bylo tradičně na Opavsku (20) a na Bruntálsku (10). Ke 4 případům vyjeli hasiči na Frýdecko – Místecku a po dvou bylo na Karvinsku a Ostravsku. Novojičínský okres tentokráte vítr nezasáhl.

K černobílým fotografiím (autorem je Ladislav Šesták z HZS MSK – územní odbor Bruntál):

Spadlá švestka na hlavní cestě Krnov – Opava, Borovice, která v Krnově lehce zasáhla zaparkované auto, krnovský strojník Miloš Pyszko při odnášení rozřezaného kmene a likvidace vzrostlého smrku, který zablokoval příjezd k hraničnímu přechodu s Polskem v Úvalně a přetrhl přípojku elektřiny k blízkému domu.


Na barevných fotkách je zdokumentován zásah hasičů ze stanice HZS MSK v Hlučíně a Opavě na konstrukci střechy sportovní haly v Dolním Benešově.

Po příjezdu na místo bylo průzkumem zjištěno, že vlivem poryvu větru byl narušen polykarbonátový plášť sportovní haly. Byla povolána automobilová plošina z Opavy. Jednotka provedla provizorní přibití polykarbonátu pomoci dřevěné latě. Po předání zástupcům MěÚ Dolní Benešov byla jednotka povolána k další události.


Ing. Petr Faster
Centrum tísňového volání Ostrava



-wap-
Sdílet