Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V sobotu hořel automobil na Karvinsku a do jímky spadli koně …

K požáru osobního automobilu Renalut v sobotu 2. 2. 2008 krátce před polednem vyjeli hasiči v Bohumíně. Po příjezdu na místo hořící automobil uhasili jedním vysokotlakým proudem a vyšetřovatel hasičů spolu s Policií ČR se pustili do pátrání po příčině požáru.

Požár osobního automobilu na Karvinsku – v Bohumíně dopoledne a záchrana dvou koní z žumpy v Metylovicích odpoledne se postaraly o práci hasičům HZS Moravskoslezského kraje z Bohumína, Frýdku – Místku a dobrovolným hasičům z Metylovic.


Tu se jim po důkladném ohledání podařilo nalézt – za zničeným motorovým prostorem a palubní deskou stála vadná elektroinstalace vozidla. Škoda požárem způsobená byla majitelem odhadnuta na 15 tis. Kč.

Ve tři hodiny odpoledne vyjeli hasiči z Frýdku – Místku spolu s dobrovolnými hasiči z Metylovic do obce Metylovice. Tam ve dvorku rodinného domku s malou stájí spadli dva koně do žumpy hluboké 1,5 metru. Byla zakryta betonovými pláty, které se pod váhou koní prolomily a odsunuly.

Oba koně uvízli v jímce zadkem, hlava a přední nohy dospělého koně i vzrostlého hříběte zůstaly venku. Hříbě vyprostil majitel svými silami ještě před příjezdem jednotek. Dospělého koně se hasičům podařilo vyprostit ručně za pomoci lan a dřevěných podpěr po čtvrthodince práce.
Oba koně z pádu do jímky vyvázli vážněji nezraněni, o drobné oděrky a pohmožděniny se na místě postaral přivolaný veterinář.


kpt. Ing. Petr Faster
odbor operačního řízení
HZS Moravskoslezského kraje


-swo-
Sdílet