Středa 1. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehodu u obce Práče nepřežili dva senioři, zraněné dítě transportoval do nemocnice vrtulník

Náročné odpoledne měli jihomoravští hasiči na Znojemsku. Krátce po půl jedné odpoledne vyjížděli k vážné nehodě u Práče. K místu se sjely jednotky ze Znojma a Hrušovan nad Jevišovkou. Dva lidé při nehodě zemřeli a čtyři se zranili.

Po příjezdu hasiči zjistili že se v křižovatce střetl Ford a Opel, ve kterém cestovala žena a dítě. Ve Fordu, který po nehodě zůstal v poli, jeli dva senioři a dvě děti. Na místě přistál vrtulník LZS a do nemocnic se postupně transportovaly všechny tři děti, jedno letecky. Záchranná služba transportovala do nemocnice také ženu z Opela.

Oba dva senioři na místě zemřeli a hasiči tak mohli už jen vyprostit jednoho z vraku vozidla. Místo zajistili proti vzniku požáru a očistili silnici od střepů a nečistot. Policie na místě odkláněla dopravu. Od této události byli hasiči povoláni k nehodě na okraji Znojma. Střetly se tam dva osobáky. Jeden při tom vyjel ze silnice a skončil na střeše za oplocením zahrádky. V autě cestoval muž, kterého hasiči vyprostili. Dítě, které vezl, bylo v době příjezdu mimo vozidlo. Poranění měl také řidič druhého vozidla. Všechny tři ošetřila záchranná služba a odvezla do nemocnice.

Ani od této nehody se jednotka ze Znojma nevrátila přímo na základnu. Operační střediko ji totiž odvolalo k další dopravní nehodě u Oleksovic. To už bylo krátce před 16. hodinou. Na místo přijela jako první jednotka z Hrušovan. Také u této události přistával vrtulník LZS. Hasiči však nemuseli nikoho vyprošťovat a do nemocnice mířila jedna osoba.

Kolem 16.30 vyjela do akce jednotka z Moravského Krumlova k nehodě u Vítonic. Dva zraněné ošetřila ZZS. Řidič byl bez zranění. Vozidlo zůstalo po nehodě na silnici a jednotka pomohla s naložením vozidla na odtah a očistila silnici.

Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet