Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní nehody z Královéhradeckého kraje

Profesionální hasiči z Jaroměře vyjeli v pátek (1. února 2008) před polednem k dopravní nehodě dvou osobních vozidel v ulici Sv. Čecha v Jaroměři na Náchodsku. Na křižovatce se srazil Nissan Sunny s Peugeotem 406. Jedna osoba byla při střetu zraněna a ošetřena záchrannou službou.

Hasiči odpojili autobaterii a zabezpečili vozidla proti úniku provozních kapalin. Látky, které z vozidel unikly na vozovku zasypali sorbentem a zlikvidovali. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: stanice Jaroměř)

K vážné dopravní nehodě vyjeli v pátek (1. února 2008) po deváté hodině večer jaroměřští hasiči na silnici č. 308 15 k obci Starý Ples na Náchodsku. Řidič osobního vozidla Škoda Octavia z dosud nejasných příčin vyjel mimo vozovku a čelně narazil do stromu. Zraněný řidič zůstal ve voze zaklíněn a hasiči jej museli vyprostit za pomocí hydraulického zařízení. Po vyproštění byl muž předán do péče záchranné služby, která jej transportovala do nemocnice. Hasiči zabezpečili vůz proti požáru a úniku provozních látek. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: stanice Jaroměř)

Další případy

V pátek (1. února 2008) ve 20:07 hodin byli královéhradečtí hasiči přivoláni do ulice Sukova v Hradci Králové – Malšovicích. V jednom z domů došlo k poškození karmy a úniku nebezpečných látek. Jedna osoba se nadýchal zplodin z karmy a musela být záchrannou službou převezena do nemocnice. Zasahující hasiči odvětrali zasažené prostory.

Profesionální hasiči z Dobrušky a dobrovolní hasiči z Deštné v Orlických horách vyjeli v pátek (1. února 2008) v 19:11 hodin k hlášenému požáru lesa v Deštné v Orlických horách – Šedivinách na Rychnovsku. Po příjezdu hasičů na místo události bylo zjištěno, že se jedná o hořící ohniště, které zůstalo po úklidu lesa bez dozoru. Hasiči zajistili místo ohniště. Celá událost se obešla beze škody.


Trutnovští hasiči vyjeli v sobotu (2. února 2008) v 16:18 hodin do Náchodské ulice v Trutnově, kde v jednom z bytů unikal plyn. Ten s největší pravděpodobností pustil sám uživatel bytu. Hasiči uzavřeli přívod plynu a odvětrali celý byt.

V sobotu (2. února 2008) po osmé hodině večer byli trutnovští hasiči přivoláni k požáru v hotelu Windsor ve Špindlerově Mlýně na Trutnovsku. Po příjezdu na místo události hasiči zjistili, že došlo k zahoření v kuchyni hotelu. Požár hned v počátku uhasili zaměstnanci hotelu pomocí ručních hasicích přístrojů. Dva z nich se nadýchali zplodin hoření a museli být ošetření záchrannou službou. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 52 tisíc korun, uchráněné hodnoty činí 350 tisíc korun.

Hasiči z Jičína zasahovali o víkendu pouze jednou, a to v neděli (3. února 2008) na nám. V. Čtvrtka v Jičíně, kde otevírali byt.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje

-kuw-
Sdílet