Pátek 3. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Kamion skončil mimo vozovku, nehoda uzavřela rychlostní komunikaci R35 na několik hodin

Profesionální jednotka hasičů stanice Litovel za doplnění dobrovolnými hasiči z Mohelnice od sedmnácté hodiny zasahuje u dopravní nehody nákladního vozidla na rychlostní komunikaci R35 spojující Olomouc s Mohelnicí.

Krátce po sedmnácté hodině přijala linka tísňového volání informaci o nárazu nákladního vozidla do středových svodidel. Po této kolizi nákladní vůz sjel do prudkého příkopu a zůstal převrácený. Oznamovatel v telefonu popsal danou situaci i s pravděpodob­ností zaklínění řidiče ve vozidle.

V době příjezdu první jednotky a to dobrovolných hasičů z Mohelnice byl řidič cizí stání příslušnosti již mimo vozidlo a v péči lékařů zdravotnické záchranné služby. Hasiči asistovali při ošetření a následném transportu do sanitního vozidla.

Po nárazu do středových svodidel došlo k zneprůjezdnění komunikace v obou směrech a doprava musela být odkláněna po souběžných komunikacích. Rovněž došlo k úniku provozních kapalin, část z poškozených nádrží hasiči poté přečerpali do náhradních nádob.

Hasiči provedli částečný úklid komunikace pro uvolnění jednoho z jízdních pruhů pro odjezd uvězněných nákladních vozidel k koloně a hlavně pro snadnější příjezd techniky pro vyproštění nákladního vozidla z příkopu.

V tuto chvíli jsou hasiči stále na místě a provádí asistenci při překládce převáženého materiálu z havarovaného vozidla. Následně bude specializovanou firmou provedeno vyproštění vozidla. Po dobu vyprošťování bude opět komunikace uzavřena a doprava odkláněna přes nedalekou obec Palonín.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet