Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po vloupání hořel domek za dva miliony

Tři hasičské jednotky zasahovaly v úterý 5. 2. 2008 tři hodiny po pondělní půlnoci u požáru v dvoupodlažním rodinném domku ve Frýdlantu nad Ostravicí, v části Lubno. Škoda na kotelně na lehký topný olej, na nábytku a omítkách činí 2 miliony korun, hasiči ale svým včasným zásahem uchránili hodnoty za další 3 miliony korun.


Operační středisko hasičů obdrželo informaci o požáru v úterý v noci krátce před třetí hodinou. Na místo byla vyslána jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice ve Frýdku-Místku a dobrovolní hasiči z Frýdlantu nad Ostravicí a z Čeladné. Hořela suterénní místnost s dobře vybavenou kuchyní, kde byl také kotel na lehký topný olej. Požár se hasičům podařilo dostat pod kontrolu za necelou hodinu. Po uhašení zůstala na hlídání požářiště místní hasičská jednotka.

Do ostatních pokojů v prvním patře oheň nepronikl, ale byly zasaženy žárem a kouřem. Půlmilionovou škodu odhadl majitel z Ostravy, který používá rodinný domek jen na rekreační účely, na kotelně, další škodu utrpěl kožený nábytek, vybavení ložnice, plasty a vnitřní omítky, které opadaly.

Prohlídka místa požáru potvrdila, že požár byl založen úmyslně, a to v souvislosti s vloupáním do objektu. Případ vyšetřuje Policie ČR ve spolupráci s hasiči.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje

-kaw-
Sdílet