Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár hájenky v Bohumíně

Tři hasičské jednotky vyjely v pondělí 4. 2. 2008 večer k požáru celodřevěné hájenky, samostatně stojící v Bohumíně-Pudlově (okres Karviná) u štěrkovny. Škoda na oblíbeném místě plesů a zábav činí 250 tisíc korun.


Operační středisko hasičů obdrželo informaci o požáru v pondělí čtvrt hodiny před 18. hodinou. Na místo ihned vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice v Bohumíně a dvě dobrovolné jednotky z Bohumína (Šunychl+Kopytov a Starý Bohumín).

Při příjezdu ke dvoupodlažní hájence se sedlovou střechou z roku 1965 o základně 15 × 10 metrů s tanečním sálem již bylo vidět, jak vydatně hoří všechny dřevěné stěny i střecha plamenem. Hasičům se podařilo dostat oheň pod kontrolu za necelou půlhodinu, za další hodinu jej uhasili, když rozebírali a zalévali dřevěné konstrukce.

Škoda na téměř zcela zničené hájence činí čtvrt milionu korun, vlastníkem je Myslivecké sdružení Bohumín Pudlov-Vrbice. Příčina vzniku požáru je v šetření. V úterý dopoledne pátral na místě policejní pes, specializovaný na vyhledávání hořlavých látek. Jím nalezené látky jdou na expertizu.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje

-kaw-
Sdílet