Pondělí 6. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Čtyři jednotky hasičů likvidovaly požár autodílny a garáže v obci Staré Sedlo

Přesně v 16 hodin přijalo Operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje informaci o požáru garáže v obci Orlík nad Vltavou, části obce Staré Sedlo.

Operační důstojníci na místo vyslali osádky cisteren profesionálních hasičů ze stanice Milevsko a z jednotky SDH obce Mirovice. Jako posilové jednotky k požáru vyjely také jednotky SDH obcí Čimelice a Kostelec nad Vltavou. Jako první k požáru přijela profesionální jednotka, jejíž velitel podal zprávu, že požár zasáhl samostatně stojící jednopatrovou garáž – autodílnu, ve které je zaparkované osobní auto.

Zasahující jednotky okamžitě zahájily hasební práce. Požár se mimo zasaženou garáž dále nikam nerozšířil, hasiči jej přibližně za hodinu dostali zcela pod kontrolu. Za další půl hodinu velitel nahlásil úplnou likvidaci. Poté začaly dobrovolné jednotky postupně z požářiště odjíždět. Milevská jednotka zásah ukončila před 20. hodinou.

Vyšetřovatel HZS ve spolupráci s Policií ČR a majitelem stanovil předběžnou výši vzniklé škody na Kč 500 000,–, a to jak na zničené dílně, tak na osobním autě. Hodnota uchráněného majetku činí Kč 1 000 000,–. Příčina vzniku požáru je předmětem šetření.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet