Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nové síly pro HZS hl. m. Prahy uspěšně zakončily vstupní přípravu příslušníků HZS ČR

Ta proběhla od 3. 9. 2007 do 1. 2. 2008 v OUPU Brno pod vedením kpt.Mgr. Libora Kirchše. Skvělá parta těchto lidí a hlavně kamarádů uspěšně zakončila vstupní přípravu závěrečnou zkouškou s hodnocením prospěl a někteří i prospěl s vyznamenáním.

Lektoři OUPU Brno na náš kolektiv asi nezapomenou a vždy jsme se snažili vše provést dle jejich pokynů a pod jejich vedením a byly s naším přístupem spokojeni a hodnotili nás pozitivně. Příprava proběhla na dvě části:

1/ v OUPU Brno která byla zaměřena na teorii ale i praktický výcvik. Učební okruhy na které byla zaměřena:přírodní vědy, zdravotní a psychologická příprava, základy práva a organizace, zdolávání mimořádných událostí, prevence, technické prostředky a zařízení PO, spojení a komunikace v PO, krizové řízení, ochrana obyvatelstva atd. Mimořádná a kvalitní byla praktická příprava v polygonech a to na výcvik s dýchací technikou a zásah i minimální viditelností, tak i na výcvik v polygonu na likvidaci požárů sklepních prostor, likvidaci požárů hořlavých nebezpečných látek na venkovních polygonech a požáry motorových prostředků.

2/ praxe na vlastních stanicích HZS hl. m. Prahy, kde byl každý příslušník zařazen do výjezdů a práci na stanicích. Po té prošli praxi na odděleních PP,OOB,KŘ,KOPIS, tato praxe jim dala mnoho zkušeností a poznatků i k závěrečným zkouškám. V OUPU Brno získali všichni příslušníci průkaz obsluhovatele pracovních plošin s koše – PP 20, PP 27, PP 27 SD, AP 27 Bronto, automobilových žebříků AZ 30, AZ 37. Většina z nás využila své bohaté zkušenosti z výjezdů a výcviků ze svých jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí či městských částí JPO II., JPO III., JPO V. a snažila se je také využít.

Tímto bychom chtěli poděkovat OUPU Brno a lektorům za kvalitní přípravu VPP 50, třídnímu učiteli kpt.Mgr. Liboru Kirschovi, zkušební komisi, předsedovi komise kpt. Vondráčkovi a HZS hl. m. Prahy za kvalitní praxi na vlastních stanicích.

-wej-
Sdílet