Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár restaurace ve Starém Plzenci

Ve středu 7. 2. 2008, krátce po půlnoci, byl nahlášen požár v jednopodlažním objektu, kde se nachází restaurace a prodejna potravin na Masarykově náměstí ve Starém Plzenci na Plzeňsku. Na místo vyjely 3 profesionální plzeňské jednotky a jedna dobrovolná jednotka.

Ve středu 7. 2. 2008, krátce po půlnoci, byl nahlášen požár v jednopodlažním objektu, kde se nachází restaurace a prodejna potravin na Masarykově náměstí ve Starém Plzenci na Plzeňsku. Na místo vyjely 3 profesionální plzeňské jednotky ze stanic Košutka, Střed a Slovany a jedna dobrovolná jednotka ze Starého Plzence. Hasiči bojovali s ohněm necelé dvě hodiny.

Oheň vzniknul v přízemí budovy v prostoru výčepu, odkud se vertikálně rozšířil do trámového stropu, po jeho prohoření do půdního prostoru a na dřevěnou konstrukci krovu. Vybavení restaurace, krovy a asi polovina střechy byly úplně zničeny. Nikdo naštěstí nebyl při požáru zraněn nebo usmrcen.

Škody byly předběžně vyčísleny na 2 miliony korun, uchránit se podařilo 3 miliony korun. Příčina vzniku požáru je v šetření Policie ČR, byly stanoveny dvě verze: nedbalost nebo technická závada na elektroinstalaci


Blanka Nechvátalová
zast. tisk. mluvčí
Plzeňského kraje

-swo-
Sdílet