Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči s policistou zachránili v Bruntálu mladého sebevraha

Velmi rychle – zhruba jen tři minuty – trvala ve čtvrtek 7. 2. 2008 v Bruntálu záchranná akce dvou hasičů a policisty, kterým se podařilo odradit třiadvacetiletého muže od skoku z balkonu v pátém patře obytného domu. Mladík již visel ve volném prostoru a pouze se rukama držel horního okraje balkonuIlustrač­ní foto

Velmi rychle – zhruba jen tři minuty – trvala ve čtvrtek 7. 2. 2008 v Bruntálu záchranná akce dvou hasičů a policisty, kterým se podařilo odradit třiadvacetiletého muže od skoku z balkonu v pátém patře obytného domu. Mladík již visel ve volném prostoru a pouze se rukama držel horního okraje balkonu zhruba v metrové výšce. Byt patřil jeho bývalé dívce.

Jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje vyjela ze stanice v Bruntálu na žádost Policie ČR ve čtvrtek zhruba čtvrthodinu před 13. hodinou jedním hasičským vozidlem a také s automobilovým žebříkem AZ 30 Renault do Horní ulice, kde mladík visel.

Velitel hasičského zásahu Libor Jacko opatrně vylezl s kolegou a s jedním policistou na balkon a dal se s mladíkem do řeči, tým rychlé lékařské pomoci čekal na schodišti. Zeptal se ho na jméno a na problém, který ho trápí. Mladík uvedl, že se rozešel s dívkou, která se mezitím vdala a která mu teď nebere telefon. Po chvíli jej hasič Jacko a policista chytli za jednu ruku a s pomocí druhého hasiče mladého muže vytáhli zpět na balkon.

Mladík patrně před svým zamýšleným činem nic nepil a po záchraně se nechal hasiči a policistou bez odporu odvést až na schodiště, kde si jej převzali zdravotníci.

„U hasičů jsem od dvaceti let, u Hasičského záchranného sboru necelé dva roky, ale něco podobného jsme ještě nezažil. Moc mě těší, že jsme mohli tomu mladíkovi pomoci,“ řekl devětatřicetiletý hasičský záchranář Jacko spokojeně.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje

-kuw-
Sdílet