Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár v půdním prostoru bytového domu

Ve čtvrtek 7. 2. 2008, v 16:33, byl nahlášen požár v půdním prostoru v bytovém domě v Jungmannově ulici v Dobřanech na jižním Plzeňsku. Na místo se jako první dostavila dobrovolná jednotka z Dobřan a poté profesionální jednotka z Přeštic.

V půdním prostoru nad bytem došlo na základě technické závady na elektroinstalaci ke vznícení izolace kabelů, od kterých začala žhnout izolační hmota. Prostor byl silně zakouřen. Hasiči v dýchacích přístrojích vynášeli doutnající hmotu ven z objektu a k hašení používali vzhledem k charakteru prostoru džberovou stříkačku. Jejich zásah byl komplikován tím, že na půdě se dalo pohybovat pouze po trámech a navíc se jednalo o rohový prostor, kde se hasiči museli pod střechou plazit.

Žhnutím a zejména kouřem byl poškozen strop a malby v bytě pod půdním prostorem. Vlastník objektu se zavázal odstranit následky na vlastní náklady.

Škoda byla předběžně vyčíslena na 20 tis. korun, uchráněno bylo 20 mil. korun. Dle vyjádření vyšetřovatelů příčin požáru je příčinou technická závada na elektroinstalaci.



Blanka Nechvátalová
tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje


-wap-
Sdílet