Pondělí 20. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Exploze amerického cukrovaru, 100 zraněných

Dnešní noci došlo k mohutnému výbuchu cukrovaru na předměstí Port Wenworth města Savannah v americkém státě Georgia. Přes sto osob bylo zraněno, hasiči se nemůžou stále dostat k ohnisku požáru, neboť hrozí zřícení celého komplexu.

K explozi v cukrovaru koncernu Imperial Sugar došlo kolem druhé hodiny ranní středoevropského času. Došlo k ní podle sdělení Capt. Matta Stanleyho ze Savannah Fire Departmentu pravděpodobně v balírně a expedici výrobků. Na místo se neprodleně sjelo mnoho hasičských jednotek a záchranářských týmů. Při výbuchu bylo zraněno více jak 100 osob z řad zaměstnanců společnosti, zhruba čtyři desítky z nich jsou v kritickém stavu a mají těžké popáleniny a to až na 80–90% těla. Zraněné převáželo velké množství sanitek do okolních nemocnic.

V současné době stále probíhají likvidační práce požáru po explozi, při níž se zřítila část třípatrové budovy. Velitel hasičů Charles Middleton nemůže do objektu pustit své muže, protože kvůli výbuchu byla narušená statika a nadále hrozí jeho zřícení.



Info a foto: Georgia News


-wap-
Sdílet