Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Smrt Škodovky

Nepříjemný konec poslední cesty čekal na starou Škodovku, která podlehla technické závadě palivového systému. Urputný boj hasičům s ničivým živlem. Tak vypadala záchrana interiéru vozidla, jehož značnou část se podařilo zachránit. Zda Škodovka ještě vyrazí na daleké cesty je nyní závislé na finančních možnostech majitele a jeho odhodlání dát vozidlo opět do pořádku.

11. 4. 2003 – 11:02
Praha 10, Ruská


Jednotka HZS Praha ze stanice v Sokolské byla vyslána k požáru automobilu. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že hoří v motorové části staré Škody. Byl nasazen jeden vysokotlaký proud. Příčinou vzniku požáru je závada na palivovém systému.

Přestárlé palivové hadičky desítky let nevydrží a je třeba jejich občasná výměna. Hmotná škoda oproti jiným případům je v tomto případě zanedbatelná.

Jakou utrpěl citovou újmu majitel vozidla nevíme. Určitě to není nic příjemného, když vás na cestě domů zastaví kolaps milovaného vozidla. Možná se jedná o přirozenou selekci našeho přestárlého vozového parku.

Zda Škodovka ještě vyrazí na daleké cesty je nyní závislé na finančních možnostech majitele a jeho odhodlání dát vozidlo opět do pořádku.
Sdílet