Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve Veřovicích požár chaty za 900 tisíc a popálený majitel

Šest jednotek hasičů z Novojičínska zasahovalo v noci na pátek 8. 2. 2008 u požáru zděné dvoupodlažní chaty a osobního automobilu Ford Mondeo Combi ve Veřovicích na Novojičínsku. Majitel byl převezen s popáleninami do Popáleninového centra Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

Požár oznámilo hasičům na tísňovou linku ve čtvrtek v noci před půl jedenáctou hned několik svědků, kteří jej zpozorovali až v době, kdy již ze samostatně stojící chaty (o základně 6 × 8 metrů, se 2 přízemními místnostmi a obytným podkrovím – ve směru na Padolí) šlehaly plameny.

Na místo vyslalo operační středisko hasičů jednotku Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice v Novém Jičíně a s ní pět dobrovolných jednotek z Veřovic, Frenštátu pod Radhoštěm, Hodslavic, Mořkova a Štramberku. Při příjezdu hasičů již z chaty šlehaly plameny, hořela také sedlová střecha a Ford, zaparkovaný vedle chaty.

Hasiči i přesto dostali požár pod kontrolu zhruba za dvacet minut, dohašování jim trvalo další tři hodiny. Chata je téměř zničená. Majitel (ročník 1963) musel být odvezen s popáleninami do ostravské nemocnice. Podle nám dostupných informací by naštěstí neměl být ohrožen na životě.

Okolnosti a příčinu vzniku požáru šetří Policie ČR ve spolupráci s hasiči. Nejvíce by měl objasnit výslech zraněného majitele, který by se měl uskutečnit příští týden. Celková škoda byla odhadnuta na 900 000 korun.


por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje


-wap-
Sdílet