Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Sklady autodílů hořely

V Brně shořely kanceláře a část skladu náhradních dílů na vozy FORD, škoda je asi pět milionů.Ilustrač­ní foto.

V brněnské Kytnerově ulici shořely v noci na neděli kanceláře a z malé části i sklad náhradních dílů firmy Ford Rašino prodávající luxusní vozy. S ohněm bojovali hasiči pět hodin a škoda se odhaduje na pět milionů korun. Oheň vznikl kvůli technické závadě na elektroinstalaci.

Oheň vzplál po 02:30 od elektrické zásuvky v dvoupodlažním objektu. Přehřívala se kvůli tomu, že v ní byl špatný kontakt vodičů. Od zásuvky se pak vzňalo zařízení. Hasiči touto verzí potvrdili domněnku policie, že požár nevznikl úmyslně.

Po příjezdu hasičů na místo byl v plamenech s kancelářemi a oheň se rozšiřoval na sklad, který se z větší části podařilo před požárem uchránit. Hasiči se při zásahu nejprve dostali žebříky do druhého patra objektu a pak se jim podařilo oheň zlikvidovat.

Podle dostupných informací byly ve skladě skutečně jen náhradní součástky, takže žádný vůz neshořel. Přesný seznam věcí zničených v plamenech však zatím není znám.

I přes vysokou škodu se pěti jednotkám hasičů s využitím devíti služebních vozidel podařilo uchránit hodnoty za 12 milionů korun. Nikdo ze zasahujících neutrpěl zranění.
Sdílet