Sobota 11. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Jílovém hasiči opět likvidovali vosí roj, tentokrát pobodal i dítě

V pondělí 1.9. v 18:51, byla jednotka sboru dobrovolných hasičů města Jílové-Modrá vyslána Krajským operačním střediskem k technické pomoci v obci Jílové v ulici Horská, kde bylo místními nahlášeno vosí hnízdo, které ohrožuje obyvatele a děti, které si hrají poblíž.

Na místě události bylo zjištěno, že se hnízdo nachází ve vyhnilém kůle plotu a že před příjezdem JPO došlo k pobodaní čtyřletého chlapce. Dle sdělení rodičů, byl chlapec alergický a začal mít potíže s dýcháním. Hasiči z daných důvodu namísto události ihned zavolali i ZZS, která chlapce převezla do nemocničního zařízení v Děčíně.

Hasiči pomocí ruční řetězové pily obnažili dutinu sloupu a následně hnízdo zlikvidovali pomocí spreje na likvidaci obtížného hmyzu, poté se vrátili zpět na svou základnu.

Nutno říci, že Jílovští hasiči tento den již likvidovali vosí hnízdo, které se nacházelo v prostoru půdy rodinného domu a celkově jde letos už o sedmý případ, kdy byla nutná asistence místních hasičů při likvidaci vos nebo sršňů. Danou činnost jílovští hasiči provádějí převážně jako technické pomoc pro zřizovatele v rámci ostatní činnosti JPO, tedy pro město a potažmo občany, kdy jednotka nevyjíždí v rámci zásahu.

Foto: Pavel Mošner, JSDHO Jílové-Modrá
Text : Jan Kačírek, JSDHO Jílové-Modrá
Sdílet