Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči pomáhali u několika nehod a havárií v celém kraji

Včera 11. 2. 2008 ve 12:23 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii nákladního auta u obce Lhotsko.Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem a speciálním protichemickým au­tem.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v zatáčkách mezi obcí Lhotsko a Vizovice došlo k havárii nákladního tahače zn. MAN s návěsem a nákladem železného šrotu. Po průjezdu zatáčkou se vozidlo naklonilo a celá souprava se převrátila na bok mimo silnici. Náklad železného šrotu se vysypal na pole. Při havárii nedošlo ke zranění řidiče, který za jízdy použil bezpečnostní pás a následně vystoupil předním oknem kabiny tahače.

Z převrácené palivové nádrže začala unikat nafta přes napouštěcí hrdlo a víčko. Do příjezdu hasičů zachytával naftu sám řidič, který použil prázdné plechovky z převáženého šrotu. Hasiči na místě použili sběrné nádoby a zabránili znečištění půdy i ekologickému ohrožení ornice.

Po dobu zásahu hasičů a policie byla omezena doprava na hlavním silničním tahu I/49. Na místo přijel jeřáb firmy havarovaného vozidla a vozovka byla zcela uzavřena. Veškerá doprava byla odkláněna na objízdné trasy.

Hasiči pomáhali ale také u dalších nehod ve Zlínském kraji.

V 08:20 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě v Holešově na Kroměřížsku, kde došlo ke střetu nákladního auta zn. Daewoo s vozidlem zdravotnické záchranné služby, které mířilo k zásahu do nedalekých Rymic. Ke zranění osob nedošlo a hasiči pomohli s úklidem vozovky i s řízením dopravy. Na zdravotnickou pomoc byla vyslána další posádka záchranářů.

V 13:38 hod. vyjížděli hasiči na pomoc po havárii osobního auta u obce Francova Lhota na Vsetínsku. Vozidlo havarované mimo vozovku zajistili hasiči proti úniku provozních kapalin a případnému požáru.

Ve 14:23 hod. vyjeli hasiči z Uherského Hradiště na pomoc po havárii auta u Kunovic. Zraněné osoby byly vyproštěny ještě před příjezdem hasičů. Rovněž toto vozidlo bylo zajištěno proti úniku provozních kapalin a proti případnému požáru.


mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-swo-
Sdílet