Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár autobusu na D1

K požáru autobusu hasiči ráno vyjížděli na dálnici D1. Požár na 174. kilometru ve směru na Prahu byl operačnímu středisku HZS ohlášen v 6.25 hodin. Na místě zasahovaly dvě jednotky profesionálních hasičů ze stanic v Rosicích a v Bauerově ulici v Brně.Ilustrač­ní foto.

Požár způsobil škodu za 300 tisíc korun

Technická závada přístroje k destilaci acetonu dnes v noci způsobila požár v hale na výrobu laminátových profilů v ulici Za mlýnem v Tišnově. Požár byl operačnímu středisku HZS ohlášen v 1.07 hodin a na místo vyjely čtyři jednotky hasičů – profesionální jednotka ze stanice v Tišnově a dobrovolné jednotky z Tišnova, Lomničky a Drásova.

Plameny se vzňaly v destilačním přístroji k čištění acetonu, používaného při výrobě laminátů. Oheň zasáhl také část haly. Před příjezdem hasičů se ho s pomocí několika ručních hasících přístrojů snažili hasit pracovníci firmy. Jeden z nich se při tom popálil na ruce. Hasiči oheň dostali pod kontrolu v 1.19 hodin a za dalších 55 minut dohasili. Zakouřenou halu pomocí přetlakového ventilátoru odvětrali od kouře.

Požár se rozšířil na plochu zhruba deseti čtverečních metrů a kromě destilačního přístroje k čištění acetonu poškodil také elektroinstalaci, vysokozdvižný vozík a omítku objektu. Celkovou škodu vyšetřovatel předběžně vyčíslil na 300 tisíc korun.



K požáru autobusu hasiči ráno vyjížděli na dálnici D1. Požár na 174. kilometru ve směru na Prahu byl operačnímu středisku HZS ohlášen v 6.25 hodin. Na místě zasahovaly dvě jednotky profesionálních hasičů ze stanic v Rosicích a v Bauerově ulici v Brně.

V motoru v zadní části autobusu Mercedes Benz zahořela elektroinstalace. Do prostoru pro cestující se oheň ani kouř nedostal a nikdo nebyl ohrožen. V době příjezdu hasičů autobus plzeňské firmy pro dálkovou dopravu stál v odstavném pruhu a v rozpálené části motoru nebylo vidět žádné plameny. Hasiči proto žhnoucí motor jen ochladili a krátce po 7. hodině ukončili zásah.

Požár způsobila technická závada na elektroinstalaci, žár poškodil také plastové díly. Škodu vyšetřovatel předběžně odhadl na 10 tisíc korun. Po dobu zásahu byl uzavřen odstavný pás a pravý jízdní pruh, dopravu policisté svedli do levého pruhu.

por. Mgr. Jaroslav Haid, tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kraje


-swo-
Sdílet