Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Českodubsku hořel linkový autobus, za požár může s největší pravděpodobností technická závada

Dnešního dne ráno krátce před půl sedmou bylo na policejní operační středisko přijato oznámení o požáru linkového autobusu na Českodubsku. Řidič autobusu, který jel na trase Hrádek nad Nisou – Stráž pod Ralskem – Žibřidice a zpět zažil po ránu horké chviliky.

Ve chvíli, kdy projížděl po silnici III. třídy ve směru z Křížan na silnici vedocí na Ještěd (tvz. Simering), vypukl v motorové části autobusu požár. Naštěstí se v tuto dobu v autobuse nenacházeli žádní cestující. Na místě zasahovali nejen profesionální hasiči z Liberce, ale i několik jednotek dobrovolných hasičů z okolních obcí tj. z Křížan, Rozstání a Osečné.

Došlo ke shoření celého autobusu. Téměř po dobu dvou hodin byl zcela uzavřen v obou směrech provoz na této komunikaci a vozidla odkláněli na místě dopravní policisté. Na místo se dostavil vyšetřovatel Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje, který určil předběžnou příčinu požáru technickou závadu v motorové části autobusu.

Věc si na místě převzali hasiči, policisté kromě prvotních opatření na místě požár již dále nešetří. Předběžná škoda nebyla zatím vyčíslena. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
Policie ČR
Sdílet