Neděle 5. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Profesionální i dobrovolní hasiči v Moravských Budějovicích mají novou budovu za 32 milionů

Za účasti generálního ředitele HZS ČR brig. gen. Ing. Drahoslava Ryby, starosty města Moravské Budějovice Vlastimila Bařinky, představitelů Kraje Vysočina a dalších hostů byla 5. září 2014 slavnostně otevřena stanice HZS Kraje Vysočina v Moravských Budějovicích.

Výstavba stanice byla zahájena v prosinci roku 2012, s předpokládaným termínem ukončení v prosinci 2014, dokončena však byla s předstihem už v srpnu. Tento nový objekt vystavěný „na zelené louce“ nahradil stávající značně zastaralou a nevyhovující stanici v centru Moravských Budějovic u rušné hlavní silnice. Náklady na výstavbu, včetně projektové dokumentace, dosáhly částky bezmála 32 milionů korun.

Budova stanice je částečně dvoupodlažní objekt s věží. Funkčně a dispozičně je stanice rozdělena na dvě samostatné a přesto propojené části, a to na požární stanici a požární zbrojnici. V objektu požární stanice byla mimo jiné vybudována tři společná garážová stání pro vozy, dílna s montážní jámou, denní místnost, zasedací místnost, pokoje, sklady a sociální zázemí. V objektu požární zbrojnice jsou například dvě společná stání pro nákladní vozy, sociální zázemí, šatny a kancelář.

Hasiči v Moravských Budějovicích vyjíždějí v průměru k téměř 200 událostem ročně. V jejich zásahové činnosti převládají technické zásahy, ale také výjezdy k dopravním nehodám, a to zejména na hlavním silničním tahu ve směru na Znojmo. Do hasebního obvodu patří mimo jiné také zámek v Jaroměřicích nad Rokytnou.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet