Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči vyprošťovali v Krmelíně řidičku z octavie

Dvě hasičské jednotky z Ostravy zasahovaly v úterý 12. 2. 2008 odpoledne u dopravní nehody stříbrného osobního auta Škoda Octavia a modré dodávky Volkswagen Transporter na hlavní silnici I/58 mezi Ostravou a Krmelínem (okres Frýdek-Místek).Vloženy fotografie

Dvě hasičské jednotky z Ostravy zasahovaly v úterý 12. 2. 2008 odpoledne u dopravní nehody stříbrného osobního auta Škoda Octavia a modré dodávky Volkswagen Transporter na hlavní silnici I/58 mezi Ostravou a Krmelínem (okres Frýdek-Místek). Hasiči museli z havarované octavie vyprostit sedmapadesátiletou řidičku.

Centrum tísňového volání Ostrava obdrželo informaci o nehodě v úterý před půl třetí odpoledne. Na místo ihned vyjely dvě ostravské jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanic v Hrabůvce a Zábřehu.

Po příjezdu se hasiči pustili do opatrného vyproštění řidičky, když museli pomocí hydraulických nůžek přestřihnout sloupek auta a roztáhnout přední část vozidla od tohoto sloupku. Poté se jim podařilo uvolnit zaklíněná chodidla zraněné řidičky, opatrně ji položit na nosítka a předat ji zdravotnickému týmu, který během vyprošťování s hasiči spolupracoval. U VW Transporter hasiči pouze odpojili akumulátorovou baterii.

Po zdokumentování nehody dopravní policií hasiči obě havarovaná auta odtáhli ke krajnici, kde je pomohli naložit na vozidla odtahové služby. Kvůli menšímu úniku technických kapalin posypali silnici sorbentem a pak vozovku uklidili. Hasiči se vrátili na stanici kolem 17. hodiny.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje

-kuw-
Sdílet