Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Čelní střet nákladního a osobního vozidla

Dnes 13. 2. 2008 v 15:08 hodin byla vyslána jednotka HZS Středočeského kraje ze stanice Beroun s technikou RZA-VW, CAS 16-Iveco a VEA-Fabia Combi společně se zdravotnickou záchrannou službou a Policií ČR k dopravní nehodě na silnici číslo 11413 mezi obcemi Suchomasty a Koněprusy.

Srážka vozidla Škoda Felicia Combi a nákladního automobilu Man s přívěsem si vyžádala zranění řidiče osobního vozidla, řidič nákladního automobilu byl nezraněn. Řidič osobního automobilu utrpěl poranění hlavy a pravé dolní končetiny a bylo nutno jej vyprostit z vozidla pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení.

Hasiči provedli vyproštění zraněné osoby, protipožární opatření a pomocí sorbentu zamezili úniku provozních náplní z obou vozidel. S osádkou RLP z výjezdového stanoviště Beroun ÚSZS SČK spolupracovali při ošetření zraněného a při jeho transportu do vrtulníku letecké záchranné služby.

Na okrese Beroun se dnes jednalo o druhou těžkou dopravní nehodu – hasiči ze stanice HZS SČK v Hořovicích s vozidlem RZA zasahovali krátce před půl jedenáctou dopoledne u tragické dopravní nehody osobního automobilu na silnici poblíž obce Zaječov. Tato nehoda si vyžádala 3 zraněné osoby a jednu usmrcenou nezletilou osobu.


mjr. Ing. Tomáš Hradil
velitel stanice Beroun
HZS Středočeského kraje
vrchní komisař


-swo-
Sdílet