Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahy hasičů z Jihomoravského kraje

Hasiči v Jihomoravském kraji dnes do 15 hodin vyjížděli k 10 událostem. Z toho ke třem technickým zásahům, ke čtyřem požárům a třem dopravním nehodám.Mezi třemi technickými zásahy byl noční výjezd na železniční přejezd trati u Rájce-Jestřebí na Blanensku.

Hasiči v Jihomoravském kraji dnes do 15 hodin vyjížděli k 10 událostem. Z toho ke třem technickým zásahům, ke čtyřem požárům a třem dopravním nehodám.Mezi třemi technickými zásahy byl noční výjezd na železniční přejezd trati u Rájce-Jestřebí na Blanensku, kde v kolejišti krátce před 4. hodinou zapadlo dodávkové vozidlo. Z nepojízdné dodávky z porušeným kolem hasiči vyložili náklad a odlehčené auto uvolnili z kolejiště.

K požáru sklepa hasiči před polednem vyjížděli do Staré ulice v Brně. Hořící odpadky na ploše zhruba jeden krát jeden čtvereční metr uhasili za několik minut vysokotlakým proudem a chodbu odvětrali. Protože se jednalo o požár odpadků ve vybydleném domě, škoda nebyla vyčíslena.

Před polednem hasiči také vyjížděli k požáru sazí v komíně rodinného domu v obci Dolní Loučky na Brněnsku. Hasičům se hořící saze v ucpaném komíně podařilo srazit dolů, komín vyčistili a dům odvětrali od kouře. Škoda nebyla vyčíslena.

Ve 13.08 hodin vyjížděli hasiči z podnikové jednotky HZS brněnského letiště k požáru v jedné z budov v areálu letiště v Brně-Tuřanech. Jednalo se však o prověřovací cvičení.

Dvě jednotky hasičů – profesionální ze stanice ve Vyškově a dobrovolná jednotka z Vyškova – vyjely odpoledne k požáru pískovacího zařízení ve výrobní hale v Tovární ulici ve Vyškově. Událost byla ohlášena ve 13.40 hodin, průzkum na místě ukázal, že se jednalo o zahoření filtrů a odpadu po broušení v zásobníku. Požár byl lokalizován ve 14.38 hodin, po rozebrání zařízení a dohašení drobných ohnisek ho hasiči zlikvidovali v 15.39 hodin. Příčina vzniku požáru je v šetření, škoda zatím nebyla vyčíslena.

Hasiči vyjížděli také ke třem dopravním nehodám. U nehody tří vozidel zasahovali krátce před 10. hodinou v Mikulově. Jednoho ze zraněných účastníků nehody z auta vyprostili hydraulickým zařízením. Na autech udělali protipožární opatření, sorbetem zasypali uniklé provozní kapaliny a vozidla pomohli naložit k odtahu.

U nehody osobního auta, které skončilo převrácené na střeše, hasiči před 8. hodinou zasahovali na silnici ze Slavkova u Brna do Rousínova na Vyškovsku. Nehoda se obešla bez zranění, z vozidla neunikly žádné ropné látky. Hasiči na autě udělali protipožární opatření, odpojili baterii a po otočení vozidla zpět na kola uklidili vozovku.

V Horních Bojanovicích na Břeclavsku hasiči po 13. hodině zasahovali u nehody vozidla Peugeot a Škoda Octavia. Nehoda skončila bez zranění. Hasiči udělali na autech protipožární opatření, sorbetem zasypali uniklé provozní kapaliny, auta pomohli naložit k odtahu a uklidili vozovku.

por. Mgr. Jaroslav Haid, tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kraje


-swo-
Sdílet