Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pět zraněných při nehodě na Karvinsku

Jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice v Karviné zasahovala v pátek 15. 2. 2008 odpoledne u nehody dvou osobních aut – Škoda Octavia a Volkswagen Golf – v Petrovicích u Karviné, v části Dolní Marklovice. Nehoda si vyžádala pět zraněných.

Informaci o nehodě nedaleko restaurace U Jakuba obdrželo operační středisko hasičů v pátek před čtvrt na tři odpoledne. Na místo ihned vyjeli karvinští profesionální hasiči. Octavia stála při jejich příjezdu na silnici, golf skončil v příkopě, z obou vozidel vytékaly provozní kapaliny.

U události již zasahovala Zdravotnická záchranná služby, která ošetřila 5 zraněných mužů a odvezla je do nemocnic. Hasiči zajistili místo nehody, asistovali při naložení zraněných do sanitky, odpojili akubaterie u obou vozidel a plynový pohon u golfu a uniklé provozní kapaliny na silnici zasypali sorbentem.

Po zdokumentování nehody dopravní policií hasiči vyprostili golf z příkopu na silnici pomocí lanového navijáku. Po naložení a odvezení obou havarovaných aut odtahovou službou hasiči ještě uklidili vozovku a po 18. hodině se vrátili na karvinskou stanici.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje

-wej-
Sdílet