Pondělí 13. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Muž sjel s autem do rybníku mezi obcemi Kyselov a Malšín, pak vyplaval a zemřel

Pravděpodobně v noční době z úterý na středu jel 66 letý řidič osobního vozidla tovární značky Mazda 323, po silnici mezi obcemi Kyselov a Malšín, kde při projíždění zatáčkou nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky a přímo vjel do rybníku. Pak stačil vyplavat z vozidla a dojít na břeh, kde si lehl.

Včera v poledne ho zde nalezl majitel rybníku již bez známek života. Okamžitě informoval policisty a hasiče. Hlídka obvodního oddělení Lipno nad Vltavou společně s potápěčem Hasičského záchranného sboru, zajistila tělo řidiče a vytažení potopeného osobního vozidla.

Profesionální hasiči ze stanice Frymburk vyjeli k obci Malšín, kde na žádost Policie ČR prohledali a následně vytáhli z rybníka osobní auto značky Mazda. Jako posilová jednotka k zásahu vyjela také jednotka profesionálních hasičů ze stanice Český Krumlov.. Hasiči auto vytáhli pomocí lana a navijáku.

Dopravní policisté Územního odboru Český Krumlov zajistili stopy po jízdě vozidla a věc vyšetřují českokrumlovští kriminalisté jako případ náhlého úmrtí.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet