Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár hostince v Semilech

V 01:06 hodin v pondělí 18. února 2008 byl na operační středisko semilských hasičů nahlášen požár hostince v Chuchelské ulici v Semilech. Na místě hasiči zjistili, že se jedná o požár v přízemním zázemí rozlehlého hostinského objektu, který se díky dřevěným stropům rychle rozšířil i do vyššího patra.

Územní odbor Semily:

Požár hostince
Pro zdolání požáru byly postupně povolány čtyři hasičské jednotky s pěti cisternovými automobilovými stříkačkami (HZS LK stanice Semily a dobrovolné jednotky ze Semil, Benešova u Semil a Košťálova), které nasazením dvou vysokotlakých vodních proudů a přetlakových ventilátorů požár po více jak dvou hodinách zlikvidovali. Celý zásah se musel vzhledem k silnému zakouření hostince provádět v dýchacích přístrojích. Vlivem mrazu došlo k namrzání vody použité k hašení a přilehlá komunikace k obci Chuchelna se tak stala nesjízdnou, proto byl povolán sypač Správy a údržby silnic Libereckého kraje, který úsek ošetřil inertním posypem. Následně se jednotky mohly vrátit na své základny.


Územní odbor Liberec:

Komunikace z Liberce do Děčína byla neprůjezdná v obou směrech
V 07:43 hodin v pondělí 18. února 2008 byla na operační středisko libereckých hasičů nahlášena dopravní nehoda na rychlostní komunikaci R35 mezi Svarovém a obalovnou u Chrastavy. K nehodě vyjeli profesionální hasiči HZS LK ze stanice Liberec a dobrovolní kolegové z Chrastavy. Na místě hasiči zjistili, že se jedná o hromadné dopravní nehody v obou směrech rychlostní komunikace, naštěstí bez zranění. Ve směru na Liberec se jednalo o 5 osobních automobilů, ve směru na Děčín pak 16 osobních automobilů a 2 kamiony. Velitel zásahu požádal o uzavření komunikace v obou směrech, kterou zabezpečili příslušníci Policie České republiky. Hasiči u poškozených vozidel provedli protipožární opatření a likvidovali úniky provozních kapalin pomocí sypkého sorbentu. Po zadokumentování nehod byla povolána odtahová služba. V současné době je již provoz plně obnoven.

kpt. Ing. Radek Vojík
oddělení IZS a řízení JPO
HZS Libereckého kraje


-swo-
Sdílet