Pátek 17. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Během odpoledne zasahovali hasiči ze stanice Říčany u pěti událostí

K první události byla vyslána jednotka Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje stanice Říčany krátce před třináctou hodinou na dálnici D1, kde zhruba na patnáctém kilometru ve směru na Brno mělo narazit osobní vozidlo do vozidel.

Jednotka vyjela na místo s technikou CAS 15 Mercedes Benz a RZA Volkswagen Transporter. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná o nehodu osobního vozidla Jaguár, které narazilo do betonového svodidla. Hasiči provedli zajištění místa nehody a protipožární opatření. Lehce zraněnou spolujezdkyni ošetřila přivolaná ZZS.

Krátce po čtrnácté hodině byla vyslána jednotka opět s rychlým zásahovým automobilem a cisternovou stříkačkou k dopravní nehodě osobního vozidla, ke které došlo na 23. Kilometru D1 ve směru na Prahu. Během jízdy k zásahu, byla jednotce oznámena další nehoda osobního vozidla k té mělo dojít na sjezdu k Motorestu Poddubí. Díky tomu, že vozidlo RZA bylo již za daným kilometrem pokračovalo dále k první nehodě a u této zastavila CAS.

Hasiči provedeným průzkumem zjistili, že osobní vozidlo, ve kterém cestovaly čtyři osoby vyjelo ze sjezdu na parkoviště, narazilo do billboardu a do velkého kamenu, který stál u reklamního poutače. Hasiči provedli zajištění místa nehody, protipožární opatření a předlékařské ošetření. Při nehodě došlo k lehkému zranění dvou osob, které následně odvezla ZZS do nemocnice v Benešově.

Při jízdě zpět na základnu byla operačním důstojníkem nahlášena další dopravní nehoda, tentokráte dodávky a osobního vozidla a to na silnici číslo 101 mezi Říčany a obcí Křenice.

Hasiči, kteří přijeli na místo jako první zjistili, že se jedná o vážnou dopravní nehodu, při které se střetla Škoda Felicie, ve které cestovaly tři osoby s dodávkou Fiat Ducato. V osobním vozidle byla zaklíněna jedna osoba, kterou po stabilizaci zdravotníky hasiči vyprostili. Dále bylo provedeno protipožární opatření a sanace vozovky sorbentem. Celkem při této nehodě došlo ke zranění čtyř osob. Díky vyšetřování nehody byla komunikace na zhruba dvě hodiny zcela uzavřena, což se ihned projevilo v širokém okolí.

Z této nehody byli hasiči ještě posláni do obce Mirošovice, kde došlo k přetržení drátu nízkého napětí a jejich pádu na komunikaci. Hasiči provedli zjištění místa události a s hlídkou PČR vyčkali na příjezd pracovníka ČEZu.

Sdílet