Pátek 17. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Jistebníku se na železničním přejezdu střetl vlak s osobním vozidlem

Více než na dvě hodiny byla uzavřena železniční trať mezi Ostravou a Studénkou nad Odrou po dopravní nehodě osobního automobilu a rychlíku na železničním přejezdu v Jistebníku. Dopravní nehoda se naštěstí obešla bez zranění nebo usmrcení osob.

Operační a informační středisko HZS Moravskoslezského kraje přijalo tísňový hovor o dopravní nehodě na železničním přejezdu v Jistebníku v sobotu 14. září 2014, krátce po 19:45 hod. Na místo události byly bezprostředně vyslány hasičské jednotky HZS MSK ze stanice Bílovec a dobrovolní hasiči z Bílovce.

V Jistebníku, na železničním přejezdu, došlo ke srážce rychlíku a osobního automobilu. Trosky auta byly po srážce rozmetány po širokém okolí. V osobním automobilu se v době srážky nikdo nenacházel. V rychlíku, který převážel přibližně 80 cestujících, nebyl při havárii nikdo zraněn. Hasiči na místě zajišťovali místo nehody, prohledávali okolí trati, odklízeli trosky automobilu a pomáhali obnovovat provoz na trati. Hasiči HZS MSK vlastním autobusem zajistili i převoz cestujících z vlaku do stanice Ostrava – Svinov, kde byla pro ně zajištěna náhradní doprava.

Dopravní nehoda způsobila úplné uzavření železniční trati mezi Ostravou a Studénkou nad Odrou v obou směrech na více než 2,5 hodiny. Kolem půl jedenácté hodiny večer byla trať částečně zprůjezdněna, k plnému obnovení provozu na trati však došlo až po sedmi hodinách, krátce před třetí hodinou ránní 15. září 2014.

Marek Gašparín
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet