Sobota 4. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár domu v obci Smrkovice nepřežila jedna osoba, druhá byla převezena do nemocnice

Osádky dvou cisteren profesionálních hasičů ze stanice Písek a dvou cisteren dobrovolných píseckých hasičů vyjely v neděli v brzkých ranních hodinách do obce Smrkovice do ulice Na Návsi, kde byl ohlášen požár domu.

Jako první na místo přijeli profesionální hasiči, kteří okamžitě zahájili průzkum domu. Velitel zásahu poté podal zprávu, že se jedná o požár třech místností venkovského stavení, ze kterého hasiči vynesli jednu propanbutanovou láhev. O několik minut později nahlásil, že požár je pod kontrolou zasahujících hasičů a že na požářišti hasiči nalezli osobu nejevící známky života.

Další osoba byla se zraněním předána zdravotníkům ZZS. Z hořícího domu zasahující jednotka vynesla ještě druhou propanbutanovou láhev. V 5:27 hodin byl požár zcela uhašen, obě jednotky odjely zpět na základnu. O tři hodiny později se pak profesionální jednotka na požářiště vrátila kvůli dohašení části dřevěného stropu.

Další kontrolu požářiště pak hasiči provedli po 15. hodině. Vzniklou škodu vyšetřovatel HZS stanovil na Kč 150 000,–, hodnotu uchráněného majetku pak na Kč 800 000,–. Příčina vzniku požáru je v šetření.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet