Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči sundávali čapí hnízdo

Ve středu v 14:08 hodin byli požádáni profesionální hasiči z Uničova o sundání čapího hnízda z komína pekárny v obci Medlov. Při jízdě k zásahu požádali hasiči operačního důstojníka o povolání jednotky dobrovolných hasičů z Mohelnice s plošinou.Ilus­trační foto.

Po příjezdu jednotky HZS Uničov na místo bylo průzkumem zjištěno, že se jedná o čapí hnízdo na komíně areálu místní pekárny o průměru asi 2 m a výšce přibližně 1,5 m, ve výšce asi 10 m nad zemí.
Hnízdo bylo nakloněné, avšak nebylo možné zcela určit, jak je uvolněné a zda hrozí přímé nebezpečí pádu na přilehlou střechu budovy. Na místo se dostavil starosta obce, který potvrdil , že hnízdo je při zvýšených povětrnostních podmínkách značně nestabilní.

Jednotka vyčkala příjezdu jednotky z Mohelnice a po ustavení plošiny hasiči hnízdo z velké části odebrali. Na přání starosty obce byl na komíně ponechán základ hnízda do výšky asi 30 cm. Po ukončení zásahu se jednotky vrátily zpět na základny.



V průběhu včerejšího dne, středy 20. února, vyjížděli profesionální hasiči z Olomouckého kraje celkem k 18 událostem, z nichž museli zlikvidovat:
3 požáry,
5 dopravních nehod,
8 technických pomocí a
2 ostatní události.

Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí HZS Olomouckého kraje


-swo-
Sdílet