Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nehodě bylo zraněno šest lidí

Profesionální hasiči z Vrchlabí vyjeli v 18:12 hodin k dopravní nehodě, která se stala zhruba tři kilometry za Vrchlabím ve směru na Špindlerův Mlýn. Došlo zde k čelnímu střetu osobního vozidla Š 105 se Š Forman. Dalším účastníkem nehody bylo osobní vozidlo Š Forman.

Zásahy hasičů Královéhradeckého kraje ze dne 20. února 2008

Hradec Králové
Hasiči z Hradce Králové byli dopoledne přivoláni k otevření bytu v Severní ulici v Hradci Králové. Za dveřmi bytu ležela žena, která spadla a nemohla bez pomoci vstát. Hasiči se museli za použití lezecké techniky spustit ze střechy a dostat se do bytu oknem. Na místo byla přivolána záchranná služba, která ženu ošetřila. Hasiči pomohli s naložením zraněné ženy do sanity.

Královéhradečtí hasiči likvidovali o půl druhé odpoledne požár odpadu v kontejneru v ulici SNP v Hradci Králové. Požár se obešel bez zranění a škody na majetku.

Dobrovolní hasiči ze Smiřic likvidovali požár trávy v příkopu ve Smiřicích.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou
Profesionální hasiči z Dobrušky byli v 16:11 hodin přivoláni k dopravní nehodě dvou vozidel mezi Provozem a obcí Val. Na silnici č. II/309 došlo ke srážce osobního vozidla s dodávkou. Jedna osoba byla zraněna a převezena záchrannou službou do nemocnice. Jedno z vozidel skončilo po střetu na střeše. Hasiči vozidlo otočili zpět na kola a u obou zamezili požáru a úniku provozních látek. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Územní odbor Náchod
Jednotka profesionálních hasičů z Jaroměře vyjela v 00:54 hodin k dopravní nehodě dvou osobních vozidel v ulici T.G.Masaryka v České Skalici. Střetla se zde osobní vozidla Š Superb a Volkswagen Vento. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. U jednoho z vozidel došlo k úniku chladící kapaliny. Hasiči zabezpečili vozidla proti požáru a úniku provozních látek.

Broumovští hasiči otevírali na žádost Policie ČR dveře bytu v ulici Generála Svobody v Broumově.

Územní odbor Trutnov
Hasiči ze stanice Vrchlabí vyjeli v 10:43 hodin k otevření bytu v Družstevní ulici ve Vrchlabí. Uvnitř se nacházel nemocný pán, který musel být ošetřen záchrannou službou.

Trutnovští hasiči likvidovali ve 14:26 hodin požár odpadu v bývalé kotelně v domě v Žižkově ulici v Trutnově. Hasiči v dýchacích přístrojích požár během dvaceti minut uhasili a vynosili materiál z kotelny. Požár nezpůsobil žádné hmotné škody a nedošlo ke zranění osob.

Hasiči ze Dvora Králové nad Labem otevírali byt v domě s pečovatelskou službou v ulici Elišky Krásnohorské ve Dvoře Králové nad Labem.


Při nehodě bylo zraněno šest lidí

Všechna vozidla byla plně obsazena. Záchranná služba postupně odvezla z místa nehody šest zraněných osob. Hasiči pomohli lékařům a zdravotníkům s ošetřením zraněných a naložením do sanit. Odpojili akumulátory a zabezpečili vozidla proti úniku provozních kapalin. Provozní látky, které z vozidel unikly, zasypali sorbentem a zlikvidovali. Postupně odstranili všechna vozidla ze silnice a pomohli je naložit na odtahová vozidla. Příčiny nehody šetří Policie ČR.
foto: stanice Vrchlabí

Územní odbor Jičín
Profesionální hasiči z Hořic vyjeli v 09:04 hodin do budovy gymnázia v Šalounově ulici v Hořicích. V tělocvičně školy je instalována dělící stěna ovládaná mechanismem, který umožňuje stěnu zvedat ke stropu a zase spouštět. Při manipulaci se stěnou došlo k poškození mechanismu a zablokovaná stěna hrozila pádem. Hasiči uvolnili poškozený mechanismus a provedli provizorní opravu, aby nedošlo k pádu stěny.

Jičínští hasiči během dopoledne vyjeli na žádost Policie ČR otevřít dveře bytu v Nové ulici v Jičíně.

Po čtvrté hodině odpoledne vyjeli hasiči k odstranění pohonných hmot z vozovky v ulici 17. listopadu v Jičíně. Benzín unikl z osobního vozidla. Hasiči zasypali látku sorbentem, odebrali a zlikvidovali.

Cyklista nepřežil střet s vozidlem

Včera po dvacáté hodině večer byli hasiči z Hořic přivoláni k tragické nehodě na silnici u obce Milovice. Devětadvacetiletý řidič osobního vozidla Renault srazil u čerpací stanice pětačtyřicetiletého cyklistu, který přejížděl silnici. Cyklista utrpěl těžká zranění, kterým na místě podlehl. Hasiči zajistili místo nehody a očistili vozovku. Příčiny nehody šetří Policie ČR.


por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje


-swo-
Sdílet