Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Manželé zemřeli v havarovaném autě

Starší manželé cestující ve vozidle Fiat 126 BIS včera krátce před polednem zemřeli při dopravní nehodě na silnici R 43 v okrese Blansko. Nehoda byla operačnímu středisku HZS ohlášena v 11.45 hodin a na místě zasahovaly dvě jednotky profesionálních hasičů ze stanic v Boskovicích a Kunštátu.

Za obcí Sebranice se na křižovatce komunikace R 43 s odbočkou do Boskovic střetla vozidla Fiat 126 BIS a Volkswagen Passat. Fiat, který přijížděl z vedlejší silnice, náraz do levého boku odhodil zhruba 100 metrů od místa střetu, kde auto skončilo převrácené na střeše. Řidič a jeho manželka srážku nepřežili. Šestatřicetiletého zraněného řidiče volkswagenu, který se zdemolovanou přední částí skončil cca 20 metrů od místa střetu, zdravotníci převezli do nemocnice.

Hasiči na vozidlech udělali protipožární opatření, odpojili baterie a sorbentem zasypali uniklé provozní kapaliny. Po vyšetření a zadokumentování nehody dopravními policisty hasiči z vraku fiatu hydraulickou technikou vystříhali těla obětí. Fiat obrátili zpět na kola a vrak pomohli naložit k odtahu. Poškozený volkswagen odtáhli mimo vozovku. Po úklidu komunikace před 15. hodinou ukončili zásah.



Mgr. Jaroslav Haid, tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kraje


-swo-
Sdílet