Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na zastávce MHD shořel autobus

Linkový autobus městské hromadné dopravy dnes odpoledne shořel v Brně-Horních Heršpicích. Řidič nízkopodlažního autobusu Dopravního podniku města Brna při příjezdu na zastávku v Pražákově ulici ve zpětném zrcátku zjistil, že z motorové části vozidla na pravém boku vychází kouř a plameny.

Po vystoupení všech cestujících se řidič spolu s dalším pracovníkem dopravního podniku snažil plameny před příjezdem hasičů likvidovat pomocí dvou ručních práškových hasicích přístrojů. Požár, který byl operačnímu středisku HZS ohlášen ve 14.15 hodin, se však rychle rozšířil na celé vozidlo.

Dvě jednotky profesionálních hasičů ze stanic v Bauerově ulici a v Brně-Starém Lískovci požár pomocí tří vysokotlakých proudů dostaly pod kontrolu ve 14.27 hodin a dohasily o 14 minut později. Sorbentem hasiči také na vozovce zasypali skvrnu od unikající nafty. Po likvidaci požáru hasiči na místě zasahovali odpoledne znovu. Při odtahování shořelého vraku praskla palivová nádrž a hasiči zbytek nafty přečerpali do přistavených nádob.

Autobus vyrobený v roce 2002 požár prakticky zničil, škodu vyšetřovatel předběžně stanovil na dva miliony korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn, jeho příčinou byla technická závada na palivovém systému. Z autobusu unikala už několik set metrů před místem požáru nafta a na zastávce v Pražákově ulici se od paliva vznítil motor vozidla.

Mgr. Jaroslav Haid, tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kraje


-swo-
Sdílet