Sobota 11. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Malý Soptík zavítal v rámci preventivně výchovné činnosti do Loun a Podbořan i v roce 2014

3. ročník soutěže „Malý Soptík 2014“ pořádal v rámci preventivně výchovné činnosti Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje, územní odbor Žatec ve spolupráci s Policií ČR a JSDH Lenešice dne 10. 9. 2014 na Výstavišti v Lounech.

Zahájení se účastnil krajský ředitel Hasičského záchranného sboru plk.Ing. Roman Vyskočil a ředitel územního odboru Žatec plk. Ing. Pavel Antoš.

Akce, která je určena pro předškoláky z mateřských škol, se zúčastnilo 8 šestičlenných družstev z mateřských škol z Loun, Dobroměřic a Lenešic. Soutěžili v různých disciplínách, dálková doprava vody, stříkání ze džberovky na cíl, dopravní výchova a požární ochrana.

Zlaté medaile si odnesli předškoláci z MŠ Dobroměřice, stříbro vybojovali předškoláci z MŠ Dykova Louny a bronzové medaile patřili předškolákům z MŠ Lenešice. Medaile, poháry a věcné ceny jim předali starosta města Loun Radovan Šabata a plk. Ing. Pavel Antoš. Všichni soutěžící byli také oceněni drobnými cenami. Soutěž byla obohacena ukázkami výcviku policejních psů.


Již 3. ročník soutěže „Malý Soptík 2014“ se uskutečnil v rámci preventivně výchovné činnosti dne 12. 9. 2014 v Domově dětí a mládeže v Podbořanech.

Tuto akci pořádal Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje, územní odbor Žatec ve spolupráci s Policií ČR a JSDH Podbořany. Akce, která je určena pro předškoláky z mateřských škol se zúčastnilo 8 čtyřčlenných družstev z mateřských škol z Podbořan a okolních obcí. Soutěžili v různých disciplínách, např. dálková doprava vody, stříkání ze džberovky na cíl, dopravní výchova a požární ochrana.

Zlato vybojovali předškoláci z MŠ Bří Čapků „A“, stříbro si odnesli předškoláci z MŠ Hlubanská „A“ a bronzové medaile patřili předškolákům z MŠ Hlubanská „B“. Medaile, poháry a věcné ceny jim předali starosta města Podbořan a ředitel HZS, územního odboru Žatec plk. Ing. Pavel Antoš. Všichni soutěžící byli oceněni drobnými cenami. Poděkování dále patří paní Haně Ivanovové vedoucí Domova dětí a mládeže Podbořany.

Lukáš Marvan
komisař – tiskový mluvčí
HZS Ústeckého kraje
Sdílet