Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár bývalé lakovny a střechy domu

V pátek 22. února byl v 9:29 hodin nahlášen na operační středisko hasičů v Olomouci požár v bývalé lakovně ve Šternberku. Na místo postupně vyrazili profesionální hasiči ze Šternberku, Uničova, Olomouce, hasiči ČD, podnikoví hasiči ze Setuzy a dobrovolní hasiči z Bohuňovic.

OLOMOUC

Požár stropu v lakovně

Po příjezdu hasiči zjistili, že při bourání vnitřního vybavení došlo k zapadnutí jiskry do kanálu a od ní se vznítily staré barvy. Požár se přes technologické zařízení dostal až na strop, který hořel na ploše asi 20 × 20 metrů. Hasiči požár zlikvidovali, zakouřený prostor odvětrali. Oheň zničil strop a stropní izolaci. Výši škody stanovil vyšetřovatel po dohodě s majitelem na 200 tisíc korun.

PROSTĚJOV

Požár části střechy objektu

V sobotu 23. února byl v 7:55 hodin nahlášen na operační středisko hasičů v Prostějově požár střechy v Držovicích na ulici Konečné. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Prostějova a dobrovolní hasiči z Vrahovic, Držovic a Kostelce na Hané. Po příjezdu hasiči zjistili, že se jedná o požár tepelné izolace v podstřešním prostoru bývalé výrobní a opravárenské haly v areálu soukromé firmy. Objekt je v demolici. Při provádění rozbrušování střešní konstrukce došlo k požáru textilní tepelné izolace střechy. Pracovníci se pokusili před příjezdem hasičů požár likvidovat pomocí hasicích přístrojů. Hasiči požár zlikvidovali pomocí jednoho vysokotlakého proudu, částečně rozebrali střechu, kterou tvořily tabule vlnitého plechu. Výše škody je předmětem šetření.

Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje

-kuw-
Sdílet