Čtvrtek 9. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vítězství na Mistrovství České republiky v záchranářské kynologii 2014 patří hasičům

Svaz záchranných brigád kynologů ČR pořádal z pověření MV-generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky již 10. ročník Mistrovství ČR v záchranářské kynologii. Mistrovský titul vybojoval kynologický tým HZS ČR, který byl složen z příslušníků Záchranného útvaru HZS ČR a příslušníka HZS Pardubického kraje.

Mistrovství České republiky se konalo v okolí obce Chbany na Žatecku. Na akci přijelo 12 kynologických týmů ze všech aktivních složek integrovaného záchranného systému České republiky, které se záchranářskou kynologií zabývají, a 1 kynologický tým ze Spolkové republiky Německo (THW Torgau).

Kynologický tým se skládal z vedoucího týmu, psovoda s atestem na sutinové vyhledávání a psovoda s atestem na plošné vyhledávání. Hlavní činností vedoucího týmu byla koordinace týmu při plnění zadaných úkolů. Prostory pro sutinové a plošné vyhledávání byly vždy vedle sebe a soutěžící prováděli činnosti současně na obou pracovištích, pro které byl stanoven i stejný časový limit. Tým byl ze základny v kempu Vikletice přepraven na pracoviště, kde probíhalo nejprve noční a poté denní nasazení celého týmu.

Základním cílem akce bylo porovnání úrovně výcviku, připravenosti a způsobu taktického nasazení kynologických týmů, to vše proběhlo formou soutěžního klání. Sportovně společenská akce tohoto rozsahu také nabízí možnost uskutečnit pracovní i přátelská setkání příznivců záchranářské kynologie ze všech koutů naší země.

Mistrovský titul vybojoval kynologický tým HZS ČR, který byl složen z příslušníků Záchranného útvaru HZS ČR a příslušníka HZS Pardubického kraje, na druhém místě se umístil tým Městské policie hl. m. Prahy a třetí skončil tým Policie ČR. Autor všech fotografií: ppor. Michal Hrdlička HZS Ústeckého kraje – stanice Žatec.

Výsledky

kategorie týmy:

  1. HZS ČR (HZS Pardubického kraje + ZÚ HZS ČR)
  2. Městská policie hl. m. Prahy
  3. Policie ČR

kategorie jednotlivci sutiny:

  1. nprap. Martin Nedojedlý (ZÚ HZS ČR)
  2. Michal Sitte (Městská policie hl. m. Prahy)
  3. pprap. Miroslav Šimek (Policie ČR)

kategorie jednotlivci plochy:

  1. Petr Pospíšil (Horská služba ČR, o.p.s.)
  2. prap. Martin Willaschek (ZÚ HZS ČR)
  3. Jaroslav Filip (Městská policie hl. m. Prahy)
kpt. Mgr. Nicole Zaoralová
tisková mluvčí
Ministerstvo vnitra – GŘ HZS ČR
Sdílet