Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Jízda na motorce skončila smrtí

Díky teplému počasí se o víkendu na našich silnicích objevilo mnoho motorkářů na svých silných strojích. V Královéhradeckém kraji došlo v neděli hned k několika nehodám motocyklů, jedna z nich bohužel skončila smrtí.

Územní odbor Jičín

Profesionální hasiči z Nové Paky byli v neděli (24. února 2008) po třetí hodině odpoledne přivoláni k vážné dopravní nehodě na silnici mezi Jičínem a Lázněmi Bělohrad. Došlo zde ke střetu dvou motocyklů Kawasaki a Honda. Oba řidiči utrpěli zranění a museli být převezeni do nemocnice. Na místě zasahovala jak pozemní záchranná služba, tak vrtulník letecké záchranné služby. Po ošetření obou zraněných hasiči zajistili oba havarované motocykly proti požáru a úniku provozních látek. Odstranili části obou motorek z vozovky. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Foto: stanice Nová Paka


Hradec Králové

V neděli (24. února 2008) po sedmnácté hodině vyjeli profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči z Nechanic k vážné dopravní nehodě motocyklu na silnici III. třídy u obce Lodín. Osmačtyřicetiletý řidič motocyklu Suzuki zřejmě nepřizpůsobil rychlost a po projetí zatáčky vyjel mimo vozovku, kde narazil do mostku. Řidič, který neměl ochrannou přilbu, utrpěl těžká zranění a byl letecky transportován do nemocnice v Hradci Králové. Při transportu však svým zraněním podlehl. Hasiči zajistili motocykl proti úniku provozních kapalin a požáru. Odstranili části havarované motorky z vozovky. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Foto: stanice Nový Bydžov


por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje


-wap-
Sdílet