Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasičská zbrojnice SDH Velká je zbrusu nová, splňuje požadavky pro výjezdy i školení

Dne 6. 9. 2014 se pro Sbor dobrovolných hasičů Velká stala zcela jistě VELKÁ událost. Proběhlo slavnostní otevření a uvedení do provozu úplně nového objektu Hasičské zbrojnice SDH Velká.

K symbolickému přestřižení pásky byla vyzvána starostka města Hranice Ing. Radka Ondriášová, člen Zastupitelstva města Hranice Mgr. Miroslav Wildner, ředitel územního odboru Přerov HZS Olomouckého kraje plk. Ing. Miroslav Čoček a velitel jednotky SDH Velká, bratr František Hapala.

Jelikož Velká je jednou z místních částí města Hranice, byla celá akce od záměru, územního rozhodnutí, projektu, stavebního povolení až k samotné realizaci stavby zbrojnice na bedrech města Hranice, které je také samozřejmě zřizovatelem jednotky SDH Velká (JPO V).

Dispoziční řešení objektu HZ je velice účelně řešeno a zbrojnice tak bude na dlouhou dobu splňovat veškeré požadavky kolegů dobrovolných hasičů ve Velké na prostory garáží, šaten, skladů, sociálního zázemí, prostory pro školení a odbornou přípravu. Přejeme Jednotce a Sboru dobrovolných hasičů Velká ať se jejich činnosti v nových a důstojných prostorách nadále daří.

V rámci programu tohoto slavnostního otevření HZ se jednou z dynamických ukázek prezentoval také HZS Olomouckého kraje, kdy byl značnému počtu občanů předveden a odborně okomentován zásah na dopravní nehodu osobního vozidla s vyproštěním jedné těžce zraněné osoby z havarovaného vozidla.

Záchranné práce divákům předvedla jednotka HZS Olomouckého kraje z požární stanice Hranice, konkrétně směna „B“ ve složení: hasiči – Jan Čtvrtníček, Lubomír Foltýnek, Ondřej Kocián, René Ryška, Matěj Vojtovič a velitelem zásahu byl Tomáš Kopecký pod jehož velením byla simulovaná dopravní nehoda bravurně vyřešena a figurant představující zraněného řidiče zdárně vyproštěn a zachráněn.

Potlesk všech přítomných diváků byl potěšujícím oceněním a uznáním náročné práce hasičů.

Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet