Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Olomoucké požáry

V průběhu včerejšího dne, úterý 26. února 2008, vyjížděli profesionální hasiči z Olomouckého kraje celkem k 24 událostem, z nichž museli zlikvidovat 11 požárů, o třech vám přinášíme informace.

OLOMOUC

Požár hospodářského stavení

V úterý 26. února byl v 10:15 hodin nahlášen na operační středisko hasičů v Olomouci požár hospodářského stavení v Olomouci – Holici na ulici Na Návsi. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Olomouce, hasiči ČD a dobrovolní hasiči z Velké Bystřice. V době příjezdu hasičů k události byla požárem zasažena střecha hospodářského stavení o rozměrech asi 16 × 10 metrů. Na lokalizaci požáru byla nasazeny 4 proudy vody a další proudy byly nasazeny na ochranu nezasažených částí budovy. Tři cisterny prováděly kyvadlovou dopravu vody na požářiště. Toto nasazení sil a prostředků stačilo na lokalizaci požáru. Po lokalizaci požáru bylo přistoupeno k likvidaci, a to rozebíráním střešní konstrukce, dohašováním malých ohnisek požáru, vyklízením uskladněného materiálu. Po likvidaci požáru bylo požářiště písemně předáno majiteli objektu. Při události nebyl nikdo zraněn, hasiči odjeli z místa události v 17:33 hodin. Požár způsobil podle prvotních informací předběžnou škodu 750 tisíc korun a způsobila ho nedbalost při pálení hrabanky sousedem.

Požár garáže u rodinného domu

V úterý 26. února byl v 12:59 hodin nahlášen na operační středisko hasičů v Olomouci požár osobního vozidla v garáži u rodinného domu. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Uničova a dobrovolní hasiči z Uničova, Libiny a Troubelic. Po příjezdu hasiči zjistili, že hoří osobní automobil ve vjezdu do garáže rodinného domu a požár se částečně rozšířil do prostor garáže. Místní jednotka hasičů provedla vypnutí elektrického proudu a lokalizaci požáru. Vzhledem k silnému zakouření suterénních a schodišťových prostor byla provedena přirozená i nucená přetlaková ventilace k odvětrání prostor. Škodu stanovil vyšetřovatel po dohodě s majitelem na 50 tisíc korun, příčinou vzniku ohně byla s největší pravděpodobností technická závada na autě.

SEVER

Požár strojovny lyžařského vleku v areálu Přemyslov

Dnes, ve středu 27. února, byl v 5:23 hodin nahlášen na operační středisko hasičů v Olomouci požár strojovny lyžařského vleku v areálu Přemyslov. Na místo postupně vyrazili profesionální hasiči ze Šumperku a dobrovolní hasiči z Loučné nad Desnou a Velkých Losin. Po příjezdu k události bylo zjištěno, že hoří dřevěná strojovna vleku, ve které měl majitel uskladněnu celou technologickou část provozu vleku a zázemí. Likvidace požáru stále probíhá. Také vyšetřování není ukončeno, prošetřují se 2 verze, a to buď technická závada nebo úmyslné zapálení. Předběžnou škodu vyčíslil majitel na 6 milionů korun.


Ilustrační foto.

Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje


-wap-
Sdílet