Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zničil podkroví rodinného domu

K požáru v prvním patře rodinného domu v obci Dolní Ples na Náchodsku vyjely včera (26. února 2008) odpoledne dvě jednotky hasičů. Událost byla na operační středisko ohlášena v 16:26 hodin. Na místo ihned vyjeli profesionální a dobrovolní hasiči z Jaroměře s šesti požárními vozidly.

Územní odbor Náchod

Hořet začalo v jednom z dětských pokojů v podkroví rodinného domu. Rodina v tu dobu byla v obývacím pokoji v přízemí domu a sledovala televizi. Všichni členové rodiny se dostali bez zranění ven.

Při příjezdu hasičů na místo hořela postel a další vybavení dětského pokoje. Hasičům se podařilo požár včas lokalizovat a zabránili tak rozšíření do druhého dětského pokoje a na chodbu. Dětský pokoj, kde požár vypukl, je dále neobyvatelný. Plameny zničily nábytek, koberec, okna, palubkové obložení a další vybavení pokoje. Po uhašení požáru hasiči zkontrolovali teplotu v mezistropí a odvětrali zakouřené prostory domu. Příčiny vzniku požáru jsou předmětem dalšího šetření. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 370 tisíc korun.

Foto č. 1, 2, 5 Michal Fanta
Foto č. 3, 4 Jan Dušek


por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje


-wap-
Sdílet