Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár bytů v Chodově

Ve středu dne 27.února 2008 v 15.02 hod. byli hasiči prostřednictvím tísňového volání na linku 112 informováni, že se z oken v 8. nadzemním podlaží bytového domu na Poděbradově ulici v Chodově valí hustý kouř.Ilustrač­ní foto.

Operačním střediskem byl vyhlášen II. stupeň poplachu. Na místo události vyjeli místní dobrovolní hasiči a dobrovolní hasiči z Nové Role, dále profesionální hasiči ze stanice Karlovy Vary a Sokolov a podnikoví hasiči Sokolovské uhelné s 6 zásahovými cisternami a dvěma automobilovými žebříky.

Velitel zásahu zjistil, že se oheň šíří stoupačkovými šachtami do dalších třech bytů, které se nacházejí nad bytem, kde požár vznikl. Z domu bylo evakuováno 21 lidí, 3 z nich bezprostředně evakuovali hasiči a z těchto tří byli dva lidé po čase odvezeni zdravotnickou službou na kontrolní vyšetření do nemocnice. Na místo požáru se dostavil i starosta města.

Po necelé hodině byl požár v bytech lokalizován a hasiči prováděli dohašování ohnisek a odvětrávání bytů a společných prostor. Od 16.23 hod. se hasiči začali postupně vracet na stanice. Na místě nadále zůstali chodovští dobrovolní hasiči a podnikoví hasiči Sokolovské uhelné, kteří se na stanici vrátili krátce po 17 hod. Celkem zasahovalo na místě požáru téměř 30 hasičů.

V současné době, tj. před 18. hod. probíhá na místě události vyšetřování příčin požáru a odhad celkové výše škod. Už nyní je zřejmé, že škoda vysoko převýší 3 mil. Kč. Současně představitelé městské samosprávy řeší náhradní ubytování postižených rodin, protože byty jsou nyní neobyvatelné.


PhDr. František Petr
tiskový mluvčí Karlovarského kraje


-swo-
Sdílet