Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda dvou kamionů na D5 u Plzně

Dnes, 28. 2. 2008, byla před desátou hodinou ráno ohlášena dopravní nehoda dvou kamionů na dálnici D5, a to na 70,5 km ve směru na Prahu. Do kamionu, který převážel prázdné plastové obaly narazil zezadu další kamion s nákladem mléka. K nehodě vyjeli profesionálové ze stanice Slovany, Košutka a Rokycany, a to včetně chemického kontejneru.

Kabina druhého kamionu byla nárazem totálně zdemolovaná, hasiči museli odpáčením kabiny řidiče vyprostit. Zraněného řidiče ošetřila a odvezla záchranná služba.

Oba kamiony zůstaly stát na kolech, z prvního začala po nárazu unikat nafta. Do retenčního systému dálnice uniklo cca 300 l a hasiči zachytili a odebrali cca 150 l nafty. Mimo dálnici nebyl únik zaznamenám, nedošlo tedy k ohrožení životního prostředí.

Vzhledem k záchranným a likvidačním pracím musela být dálnice ve směru na Prahu úplně uzavřena. Po poledni byl zprůjezdněn levý pruh a za další hodinu až dvě, po vyproštění a naložení kamionu na odtahovou službu a úplného odstranění následků srážky, bude dálnice opět průjezdná v celém rozsahu. Na místě je Správa a údržba dálnic.


Foto: HZS Plzeň- Košutka

kpt. Mgr. Blanka Nechvátalová
tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje


-wap-
Sdílet