Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda cisterny omezila provoz na dálnici D1 u Kroměříže, řidiče museli hasiči vyprostit

V 7:00 hodin ráno přijalo operační středisko hasičů ve Zlíně informaci o těžké dopravní nehodě cisterny na 262. kilometru dálnice D1 u Kroměříže ve směru na Ostravu. Podle prvotních informací se vozidlo nacházelo mimo vozovku a řidič byl ve voze zaklíněn. Na místo okamžitě vyrazila jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže se dvěma cisternami a chemickým automobilem.

Po příjezdu na místo velitel potvrdil závažnost nehody, a k události povolal další posilovou jednotku z centrální stanice Zlín s cisternou a velkým chemickým automobilem. Podle získaných informací byl cisternou převážen ethanol. Hasiči okamžitě řidiče cisterny vyprostili, a předali jej do péče zdravotnické záchranné služby.

Policie kvůli nehodě uzavřela jeden jízdní pruh dálnice. Vzhledem k narušení cisterny a úniku nebezpečné látky byl na místo povolán také zástupce životního prostředí z Kroměříže. Po zamezení úniku byla jednotka z centrální stanice Zlín odeslána zpět na svou základnu.

Na místo se dostavily dva autojeřáby asistenční služby pro převrácení cisterny zpět na kola. Jednotka byla s cisternou odvolána k další události, a na místě zůstal chemický automobil kvůli možnosti vzniku dalšího úniku látek. Po převrácení cisterny zpět na kola a vyloučení dalšího nebezpečí se jednotka vrátila na svou základnu.

kpt. Pavel Řezníček, Ing.
HZS Zlínského kraje
Sdílet