Čtvrtek 9. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

První podzimní den byly otevřeny brány hasičské stanice v Litomyšli veřejnosti

V úterý 23. září 2014 se otevřely široké veřejnosti brány na hasičské stanici v Litomyšli. Jen během dopoledních hodin na stanici zavítalo kolem 250 dětí. Připraveno bylo hned několik ukázek.

Velmi zajímavé bylo předvedení hašení rozpáleného oleje v hrnci. Děti se zájmem sledovaly čím hasit olej, který se v kuchyni může vznítit a naopak jak si nepočínat – obrovské plameny totiž po smíchání s vodou děti upozornily, že může dojít nejen k popáleninám, ale také k požáru kuchyně.

Další atraktivní ukázkou bylo vyproštění osob z havarovaného vozidla. Hasiči ukázky prováděli s novou vyprošťovací sadou, kterou v těchto dnech obdrželi v rámci projektu Evropské unie „Pořízení moderní techniky, technologií a věcných prostředků Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje pro efektivní zásah na mimořádné události a zlepšení podmínek na místě zásahu“.

Neméně atraktivní bylo povídání o nebezpečných chemických látkách a nechyběly ani rady – jak se chovat při mimořádných událostech. Hasiči byli rádi, že ani chladné podzimní počasí neodradilo návštěvníky.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet